brandveiligheid brandwerende deuren veiligheidsdeuren brandveilig
brandwerende deuren veiligheidsdeuren brandveilig brandveiligheid
MAAK EEN AFSPRAAK!
vrijblijvende offerte
onze realisaties
Contacteer ons
VRAAG VRIJBLIJVENDE OFFERTE
03 / 366 21 68

Goede brandveiligheid is aangenaam wonen

Op elke plek in huis kan brand ontstaan, daarom is een goede brandveiligheid van immens belang. Hoe kan u er dan voor zorgen dat uw thuis brandveilig is? WEBERBLOK® geeft u hier enkele tips en deskundig advies om uw woning te vrijwaren van brand. Ontdek hier wat u allemaal kan doen voor een optimale brandveiligheid!

 

Brandwerende deuren voor uitstekende brandveiligheid

Brandwerende deuren in uw woning vormen alvast één van de oplossingen die een maximale bescherming tegen brand bieden. In ons gamma van veiligheidsdeuren hebben we daarom bij WEBERBLOK® de RF-30 brandwerende deuren opgenomen. De naam staat voor ‘résistance feu 30 minutes’ en wil zeggen dat deze deuren gedurende 30 minuten weerstand bieden tegen vuur, dankzij de brandwerende bescherming die in de deur is ingebouwd. Brandveiligheid staat bij deze brandwerende deuren dus op nummer 1. De branddeuren zijn echter ook inbraakwerend dankzij, onder andere, de 10 vergrendelpunten, veiligheidscilinder en mechanische slotkast. De RF-30 brandwerende deuren beschermen u dus uiterst goed tegen brand én inbrekers!

 

Brandveiligheid bij u thuis: onmisbare hulpmiddelen

Brandwerende deuren in huis vormen ongetwijfeld een slimme investering als u uw huis en gezin wil beschermen tegen brand. Er bestaan echter nog tal van andere hulpmiddeltjes die u helpen om voor brandveiligheid in huis te zorgen. Denk bijvoorbeeld aan handige brandkoffers om waardevolle spullen in te bewaren of aan vlamdovende afvalbakken. En om op tijd gealarmeerd te worden voor brand kan u een brandalarm of rookmelder installeren. Een andere nuttige manier is om uw huis te verdelen in compartimenten met behulp van brandwerende wanden, vloeren, deuren en rolluiken. Op die manier verhindert u de verspreiding van het vuur, gaat u rookontwikkeling tegen en spaart u de rest van uw woning als er brand ontstaat in één van de ruimtes. Verder is het uiteraard aan te raden om een brandblusser in huis te hebben en een branddeken dicht bij het fornuis. En mocht u toch lichte brandwonden hebben opgelopen dan zorgt een EHBO-koffertje met coldpacks en brandwondengel voor de welgekomen eerste verzorging! Integreer brandveiligheid in uw huis met deze hulpmiddelen zodat u met een veilig gevoel van uw thuis kan genieten.

 

Zorg in elke ruimte voor brandveiligheid

Een woning bestaat meestal uit een keuken, woonkamer, slaapkamer… En in elke ruimte kan zich jammer genoeg brand voordoen. Pas daarom op voor de volgende risicovolle situaties, beginnend bij de keuken waar u eigenlijk het meeste risico loopt op brand. Laat deze dus niet onbemand achter als u aan het koken bent! Gooi ook nooit een natte handdoek over uw friteuse en berg uw strijkijzer pas op als het volledig is afgekoeld. Denk ook aan de reiniging van uw dampkap aangezien die snel ontvlambare vetten ophoopt. In de woonkamer let u er dan weer op dat er een scherm voor uw open haard staat zodat de vonken uw tapijt geen vuur doen vatten. Doof uiteraard de kaarsen als u weg bent en laat uw schoorsteen ook regelmatig schoonmaken. We gaan verder naar de badkamer waar u nooit kleren of handdoeken op een elektrisch vuurtje mag leggen! En in de garage of opbergruimte is er voldoende ventilatie nodig bij de verwarmingsinstallatie. Laat uw verwarmingsketel ook jaarlijks onderhouden. Overal in huis geldt bovendien dat u nooit brandbare materialen (zoals gordijnen, tapijten en chemische producten) dicht bij warmtebronnen legt en dat u niet te veel apparaten aansluit op eenzelfde stopcontact. Als u deze tips in acht neemt, loopt brandveiligheid als een rode draad door heel uw huis en bent u ‘ontvlambare’ situaties een belangrijke stap voor!

 

Voorkom brand en denk aan brandveiligheid

Als u liever niet te maken heeft met brand bij u thuis, dan raadt WEBERBLOK® u aan om te denken aan betrouwbare brandwerende deuren en aan de praktische tips die we u hierboven hebben meegegeven. Door rekening te houden met de brandveiligheid van het gebouw zal u er met een geruster hart een fijne tijd beleven. Wilt u graag meer info over brandveiligheid of brandwerende deuren, neem dan contact op met WEBERBLOK®!


ONZE REALISATIES
BEZOEK ONZE SHOWROOM
brandveiligheid veiligheidsdeuren brandwerende deuren brandveilig

Duffelsesteenweg 152, 2550 Kontich

CONTACTEER ONS

ANTWERPEN

+32 (0)3 366 21 68

BRUSSEL

+32 (0)2 675 04 98

REGIO OOST- EN WEST-VLAANDEREN

+32 (0)5 130 87 65

brandveiligheid veiligheidsdeuren brandwerende deuren brandveilig